Slavnost rozkvetlých stromů 2024

Naši milí! Svět tam venku se probudil, obalil do nádherných barev a rozvoněl... My se téhle kouzelné části roku nemůžeme nabažit a proto v nás vykvetlo přání, oslavit ji ve vaší společnosti.

KDY: v neděli 14. 4. 2024 od 14 do 17 hod
KDE: sad Housle v Lysolajích, Praha 6
PRO KOHO: pro všechny milovníky rozkvetlých stromů
VSTUPNÉ: zdarma

 

Inspirovali jsme se japonským svátkem rozkvetlých třešní „hanami“, jehož podstata tkví ve společném zastavení pod stromy a vnímání jejich krásy. Lidé se potkávají v parcích, piknikují a pobývají s přáteli pod rozkvetlými korunami… My bychom rádi kousek této tradice přenesli i do našich zeměpisných šířek a společně s vámi vychutnali pomíjivou krásu a křehkost tohoto jedinečného místa.

 

Program:

  • Během celého odpoledne můžete popíjet lahodný ČAJ Z TŘEŠŇOVÝCH KVĚTŮ a FERMENTOVANÝ KVĚTOVÝ NÁPOJ, který tu pro vás bude připravený. Zájemci si ale také mohou nabrat kvalitní vodu ze zdejší studánky, šetrně nasbírat čerstvé květy nebo bylinky a vařit nápoje sami v naší improvizované „čajovně“. Dostanete také ochutnat DOBROTY S TŘEŠŃOVÝMI KVĚTY nebo SUŠENÝMI TŘEŠNĚMI.
  • Básník, hudebník a znalec japonské kultury Luděk Čertík přednese v 15 hodin své BÁSNĚ a poté se sadem pod jeho rukama rozezní libozvučné FLÉTNY – indiánské, japonské, a další…
  • V průběhu akce bude v sadu přítomen fotograf Richard Hodonický, který všem zájemcům pořídí PORTRÉT S ROZKVETLÝMI STROMY.
  • Součástí akce bude i VÝTVARNÁ DÍLNA a intervence Lenky Kubelové s názvem VĚTRNÁ MODLITBA, která vznikne speciálně pro tento čas a prostor. Společně si vyzkoušíme techniku “tataki zomé”, kdy se přenáší barvy a tvary květů na látku pomocí kladívka. Vzniklé “modlitební vlaječky” budou ve větru děkovat za krásu nových začátků a jarního rozpuku. Dílna je vhodný pro děti i dospělé.
  • Speciálně DĚTEM připravujeme výtvarný WORKSHOP, kde se po celé odpoledne budou skládat z papíru ORIGAMI TŘEŠŇOVÉ KVĚTY. Ty potom mohou děti snadno připevnit na klacíky a odnést si tak domů rozkvetlou větvičku, jako vzpomínku na krátké období květu ovocných stromů.
  • Budou tu na vás čekat PIKNIKOVÉ DEKY, takže pokud budete chtít, doražte třeba s košíčkem něčeho dobrého. Fantazii se meze nekladou a uspořádání dek taky ne – budeme moc rádi, když se všichni seznámíme, rozdělíme, popovídáme a strávíme příjemné odpoledne na příjemném místě…
    Celá akce je zdarma a je samozřejmě závislá na počasí (tak jako všechno, co děláme:)), ale pokud nebudou padat trakaře, tak my v Houslích budeme…

 

Moc se těšíme na setkání!
Vaše Na ovoce

 


Aktuální informace najdete na Facebooku v události na:

Slavnost rozkvelých stromů 2024