Jablkobraní 2023 v pražských sadech

Blížící se podzim i letos oslavíme Jablkobraním ve dvou pražských sadech. A stejně jako loni se budeme veselit a užívat si podzimních darů přírody hned několik dní.

KDY: 20.–24. 9. 2023
Samosběr a moštování /20. – 23. 9. 2023 sad Na Krutci
Ovocná slavnost / 24. 9. 2023 sad Na Klíčově
KDE: sad Na Krutci, sady Na Klíčově
PRO KOHO: pro všechny milovníky ovoce
VSTUPNÉ: dobrovolné

 

Ve středu 20. 9. 2023 bude akce zahájena samosběrem ovoce v sadu Na Krutci na Praze 6. Ve dnech od 20. 9. do 23. 9. 2023 s radostí přívítáme všechny sběrače, česače a výletníky, kteří budou mít chuť natrhat si čerstvé ovoce přímo ze stromu. Počínaje středečním polednem budou k dispozici žebříky a další potřebné vybavení, které si zájemci mohou za drobný poplatek vypůjčit. Každý zde bude mít příležitost svůj ovocný úlovek okamžitě proměnit v lahodný mošt. Není totiž nad to, nasbírat si a zpracovat ovoce vlastníma rukama!

Letošní Jablkobraní slavnostně uzavřeme v neděli 24. 9. 2023, kdy proběhne proběhne Ovocná slavnost ve vysočanském sadu Na Klíčově. Můžete se těšit celodenní veselí a radost z letošní úrody, workshopy, přednášky, komentované vycházky nebo dílničky pro děti. Stejně jako loni společně roztočíme náš slavný Šlapostroj, vylisujeme litry moštu, uvaříme tradiční i netradiční marmelády a rozpálíme místní sušárnu. Dozvíte se mnohé zajímavosti o pražských sadech i způsobech zpracování ovoce. Přátelskou atmosféru mezi starými stromy prozáří nejen první podzimní paprsky, ale i skvělá hudba a dobré jídlo.

Jste srdečně zváni, těšíme se na vás!

PROGRAM JABLKOBRANÍ
ZDE


Aktuální informace najdete na Facebooku v událostech na:

Ovocná slavnost Na Klíčově

Veřejný samosběr Na Krutci

Jablkobraní proběhne za podpory Magistrátu hl. m. Prahy a Městské části Praha 9, načesané ovoce je zdarma.