(Ne)tradiční velikonoční nádivka s jedlými bylinami

Ku příležitosti Velikonoc jsme pro vás sepsali jedlé rostliny a květy, které můžete přidat do (ne)tradiční velikonoční nádivky. Příroda je k nám v téhle jarní dobře štědrá, a tak si ty "svoje" jedlé rostliny určitě vyberete.

Do správné nádivky patří kopřiva. Kvůli tradici, velké síle i jemné chuti. Výborné jsou také jarní listové česneky: medvědí, podivný a divoká pažitka.

Dále můžete přidat “petrželkovou” bršlici kozí nohu, voňavé a silné hluchavky, česnekově hořký česnáček, voňavý kerblík, neúnavný ptačinec a trochu hořkých listů pampelišek, popence nebo řebříčku.

Ze záhradky pak doporučujeme chutné výhonky denivek a zvonku broskvolistého. Na konec můžete nádivku dozdobit právě kvetoucími sedmikráskami, voňavými fialkami a jemně nakyslými květy javorů.

Ať je vaše nádivka krásná a plná energie jako to jarní býlí!

O lektorovi

{{ bro_.title }}

Denisa Šimlová

Vášnivá sběračka jedlých darů přírody a nadšená kuchařka experimentátorka. Věří v opravdové domácí jídlo, kvašení, klíčení, zavařování a divoké bylinky. Pořádá kurzy kvašení a klíčení. Píše blog Divoženka v kuchyni.