Jó, třešně zrály aneb první Třešňobraní

Sezóna třešňové bublaniny a náušnic z třešní pomalu končí, ale my jsme si ji stihli užít dosyta. Na třešňovém vrchu v pražských Hrdlořezích se včera děly velké věci. 16. 6. proběhlo naše historicky první Třešňobraní. 

V ranních hodinách jsme rozbili tábor v třešňovém sadu, a dokud nás slunce hřálo, česali jsme, moštovali a užívali si skoro letního dne. Na programu bylo kromě česání třešní i ovocné vědění a tvoření.

Denisa Hladovcová a krajinná ekoložka Katka Zímová nás vzaly na dva výlety sadem, během kterých jsme poslouchali vyprávění o Vrchu Třešňovka, tamních odrůdách a jeho ptačích obyvatelích.

Malí i velcí milovníci ovoce a dobrých konců mohli během ochutnávky třešní sledovat divadlo O třešňovém skřítkovi.

A aby nepřišla z letní úrody ani pecka nazbyt, během dílničky jsme si ukázali, jak z třešňových pecek vyrobit hřejivé polštářky. K tomu všemu nám jako už tradičně hrála hudba k poslechu i tanci. 

 

Děkujeme všem, kdo se přišli veselit s námi. Děkujeme také spolupořadatelům z AMPI, Praze 9 a Magistrátu hl. m. Prahy za podporu a taky udatným pomocníkům a pomocnicím, lektorům, skvělé kapele Holinky, obsluze našeho skromného bistra, F. H. Prager za lahodné pitivo a Vláďa Kučera Photography za krásné fotky. Bez vás by to nebylo ono. Tak zase za rok na viděnou!